Monday, March 29, 2010

Så varför var Hitler så ensam? Jo för om man vill bestämma allt själv så BLIR man ju det. (liksom lättare att delegera.) Ja jo han hade en massa springpojkar! (folk som lydde hans minsta vink.) Men måste han ändå inte ha märkt att dom smajlade in sig? Hur kul är det EGENTLIGEN att vara omgiven av en skock människor som svansar in sig? (egentligen registrerar alla människor inställsamhet. Även om det inte alltid är på en medveten nivå.)
Så. Hitler var inte intresserad av ärlighet? Han tyckte att kärlek kunde man både ha och mista? (of course not. Det tycker ingen.) Det intressanta är att även den mest inpiskade skurk, lögnare och bedragare tycker att ärlighet är superviktigt. Och den "lojalitet" han kräver är ett patetiskt försök att TVINGA fram nån slags kärlek. (egentligen föraktar alla makthavare smilfinkar. Det var därför alla "lojala" anhängare till Stalin när som helst kunde förvänta sig avrättning.) (Hitler var mer naivt godtrogen i det avseendet. Han såg mest fiender UTANFÖR de egna kretsarna.)
Jag blev verkligen förvånad när jag hörde en audioinspelning av Hitlers möte med general Mannerheim. (han hade tagit sitt privatplan till Finland 1942 för att hylla denne folkledare på hans 75-årsdag.) Borta är den hysteriska skrikrösten. (jag hade aldrig känt igen den om jag inte vetat att det var Hitler.) Fram tonar en varm, ganska välbehandlad stämma och en man som letar sig fram till orden. (tillåter sig tvekan och upprepningar.) Hans beundran för Mannerheim (och hela det finska folket) är GENUIN. Det är ingen tvekan om att hans ord kommer från hjärtat. Han har här mött människor som varken smajlar in sig eller försöker framstå som stenhårda Supermen. Och en folkledare som varken skriker eller kräver stenhård lydnad! (och ändå hade dom motstått hela Sovjet i kriget. Man antar att Hitler fick sig en tankeställare.)
Undrar om Hitler även träffade min mormors bror Ernst von Born? (han som var 198 cm lång och kallades "Röde Baron".) Han hade en perifer roll i regeringen DÅ. (mest inrikes frågor. Och rättsväsende.) Men kom i sept 1944 att spela en central roll. Då han plötsligt fick hoppa in som statsminister under dessa 2 kritiska veckor! (den riktige statsministern dog knall och fall under fredsförhandlingarna i Moskva.)
Så vad gjorde Ernst sen? Gav amnesti till 700 personer som dömts för landsförräderi! (brukar tänka på det när jag läser om fullständigt oskyldiga flyktingbarn i Sverige. Som INTE får amnesti.) (Ernst hade förresten ett kusinbarn i Sverige. En 17-årig kille vid namn Olof Palme.)

No comments:

Post a Comment